Heja Emma!

Blev äntligen färdig med fas B idag och har kommit en bra bit på C! Snart ska jag ha det förbaskade körkortet.

Är i skrivandes stund på väg till jobbet, har hängt lite i parken med Jonna och Camilla och njutit av solen.

Ps, träningsvärken idag.. AJ!


heja emma jagar lata emma som i sin tur vägrar vara med medans riktiga emma ber båda två att fara åt helvete

Okej, så min dag idag har varit aktiv. Extremt aktiv. Cyklade till jobbet imorse, cyklade hem igen, övningskörde sedan och stack sen ut och sprang i fyrtio minuter. Sen gjorde jag sit ups, plankan 5x20 och knäböj. Nu är jag helt död i kroppen men ack så lycklig!
 
Mår så här
Men känner så här
 
Har sån extrem energi nu samtidigt som jag känner mig helt utmattad. Har saknat att träna och verkligen komma in i springet. Det är underbart. Roligast när jag är ute och springer (förutom när Runkeeper meddelar att jag springer fortare än de tidigare minutrarna) är att mina tre personligheter verkligen träder fram till sin fulla rätt. Lata Emma vill bara stanna och gå, Heja Emma skriker bara håll käften och springer vidare och Riktiga Emma VILL ATT NI BÅDA TVÅ GÅR OCH DÖR SÅ DET BLIR TYST I HUVET NÅGON GÅNG!
 
(Har sprungit upp för backar, pinat mig igenom intervaller, sprungit upp och ner för en trappa två gånger och avslutat hela rundan på ren och skär vilja. Ja, jag vill ha beröm. Applåder. Stående ovationer. Uppmärksamhet. Bekräftelse! Tack på förhand)
 
Nu ska jag läsa på lite teori, imorgon tänker jag bli helt färdig med fas B!

jag tänker börja ojja och oa nästa gång jag ser en hund, de är så sällsynta här i skåne

Gick en runda i området igår tillsammans med farmor och mamma. Efter en bit på vägen såg vi två igelkottar och hela kvinnoskaran på tre stannar upp och tjoar förtjust till. EN IGELKOTT! TVÅ TILL OCH MED! HALLELUJA! Fotar (jag) ojjar (farmor) och oar (mamma). Står och kollar länge. Beundrar dessa fantastiska djur. Oar lite till. Beundrar lite mer. Ojjar en sista gång och går sedan. För en igelkott har vi ju aldrig sett förut! (samma sak med ekorrar) Vad är det med oss svenskar och vår fascination över alldagliga svenska vardagsdjur?


man ba' aa men god morgon då alltså

Gick ut till bussen imorse. Kom ut genom gången (vi går genom buskarna ut till busshållsplatsen) med bena fulla av.. ja vad det nu är. Små gröna frön typ. Gillar min mix av färg: kroppen är röd efter två dagar på stranden (har bränt mig extremt mycket på hals och näsa, aj aj aj), vitblek på bena pga strumpbyxor (väldigt ofrivilligt burna men jobbet kräver det) och nu grönprickig efter buskarna. Snygg tjej!


tydligen är mina gamla inlägg mer intressanta än mina nya

Ibland skriver jag fel log in och hamnar på min gamla blogg, tricktrucktrain istället för denna. Hade fått två nya kommentarer på ett jättegammalt inlägg om Annika Östberg, dock var de inte särskilt läsvänliga för min fredagströtta hjärna så jag skummade mest igenom de - och fattade nada.
 
Något som fick större reaktion var min statistik. Varje dag sen jag slutade blogga har jag mellan 5-10 läsare. Varje dag. Trots att jag inte skriver där längre ens och i mitt senaste inlägg skriver jag att jag inte kommer att använda den bloggen mer, så fortsätter jag ha läsare. Den 22'e juli hade jag 40 läsare. Varför? I have no idea.
 
Hm. Weirdos. Nu går jag och lägger mig. Jobbar 06-1530 imorgon..
 

"det blir en dag på stranden"

Inledde dagen med en skön sovmorgon: halv åtta sen var det dags för riskettan på körskolan. Blev rekommenderad av Jonna att ta med mig något sött "annars kommer du inte kunna hålla dig vaken" men jag fann timmarna rätt intressanta och lärorika. Sicken tönt jag är.
 
Mötte sen upp Frida för sol och bad (flera gånger!) på Gröningen igen. Somnade flera gånger på trädäcket och Frida fick underhålla sig själv det mesta av tiden. Ja tills jag blev hungrig och vi gick på jakt efter pengar och mat. Langos med gräddfil, rödlök, ost, räkor och kaviar, så gott! Fast det har jag ingen bild på, för som sagt, jag matbloggar INTE. Jag solglasögonbloggar istället. Mycket bättre.

sunny days

Efter jag pluggat färdigt på körskolan gick jag till Gröningen för sol och bad tillsammans med Jonna, Sandra, Frida och Astrid. Sjukt härlig dag! Mötte upp Sofie snabbt på tivolit och spelade lite på hennes godishjul. Tydligen så går det inte att fuska (Pyttsan!) Kvällen kommer att spenderas på festivalen i något öltält. Och för att alla tidigare år avskytt festivalen så ser jag faktiskt fram emot denna helgen.


jag är ledig så nu jävlar.. ska jag sitta inomhus framför en dator och plugga

Solen skiner och jag är ledig. Vad gör jag då? Pluggar teori på körskolan så klart! Hade körlektion halv nio imorse då även mamma följde med och vi övade bland annat på bilens placering i rondeller. Jag vill inte skryta eller så.. men gissa vem som fick applåder efter körlektionen, igen? (Nu börjar jag dock tro att min körlärare alltid gör det, men jag gillar ju applåder så inte mig emot.) (Apropå applåder, om jag inte hade varit så flygrädd så hade jag utbildat mig till pilot och kört charter livet)


"men det är ju en SOMMARmistel!"

Hittade denna hängandes i torrlagret på jobbet idag. Tala om besviken tjej då jag först trodde det var en mistel ("nu jävlar ska jag lura Lucas till torrlagret") tills jag upptäckte att det var lavendel. Sjukt ovärt ju.


fin golvmopp

Har en film på när Tekla går karate kid på Jonna precis när vi kommit hem, innan vi ska gå ut med henne. Oavsett hur smart Jonna än må säga att hon är (hunden då alltså, inte Jonna) så är hon lika speciell i huvet som jag blir efter några drinkar.


ute i solen och glassar - bokstavligt talar

Sitter på Helsingborgs Glassfabrik tillsammans med Jonna och Åsa och äter glass. Eller ja, de äter och jag dricker vatten. Beach 2019 here i come! (Okej, laktosintollerant men det låter bättre om jag försöker vara nyttig)


följer trenden

Eftersom det tydligen är väldigt poppis att fotografera sin mat tänkte jag haka på trenden. Här är min mat, vindruvor. I en burk. Med grönt lock. Jag till och med instagrammade den, enbart för bloggen! I know, sjukt engagerad tjej.


lolsotrue: #342 the moment you wake up on a boat and everyone is stairing at you - nähe det var visst bara jag!

Jobbar morgon och lyckades somna på båten över till jobbet. Passagerarna runt omkring mig fick en väldigt rolig show när jag kastade mig ur soffan jag satt på och trodde att jag försovit mig och åkt tillbaka igen.


@ brooklyn

Spenderar kvällen på Brooklyn tillsammans med stans bästa tjejer och Jonna. (skämtar bara, hon är.. bra hon med) Hanna ville inte vara med på bild. Sandra var på toa. Jonna är bloggkåt. Mina tjejer.


vem sa att pengar inte kunde köpa lycka?

Dyrt impulsköp, men snygg kofta. Känner att ångesten kommer att komma imorgon. Bäst att stå framför en spegel då.


skön sommar

Gick till körskolan direkt efter jobbet och började med teorin tills jag insåg att jag lika gärna kan utnyttja dagen till att ligga i en hängmatta och läsa boken där istället. Underbart!


det var alltså därför mina föräldrar ville jag skulle skaffa körkort

Kan inte direkt påstå att det är särskilt populärt att väcka sin mor halv sex på morgonen för att få skjuts på jobbet. "Missat bussen" är tydligen inte en populär ursäkt heller.

..så nu pluggar jag lite teori för att lindri mitt samvete. Snart har jag eget körkort istället.


humor på jobbet


arsenik och gamla spetsar

Har spenderat kvällen på Fredriksdalsteatern tillsammans med mamma, farmor, Baltzar och Louise. En mysig kväll med perfekt väder och bra teater. Tyckte dock att förra årets var bättre, bäst var utan tvekan den med armén och "å röven av" men årets höll måttet ändå. Trist bara att Eva Rydberg hade en mindre roll detta året. Med det sagt så är det säkert någon nisse som tidigare påpekat att hon haft en för stor roll. Can't please everyone. Teaterrecensenten Emma har sagt sitt.


birthday cake

Har gjort en jordgubbstårta till äran av min och farmors födelsedag! Första lagret: choklad och vaniljsås. Andra lagret: hallonsylt. Förra året gjorde jag choklad på choklad med choklad, den uppskattade ingen annan än jag (älskar choklad!) så detta året fick jag dra ner på det. Ikväll blir det Eva Rydbergs teater!

Update: tårtan blev supergod och alla gillade den!


när inlägget inte blir intressantare än dess rubrik

Kass uppdatering men är lite busy med livet. Okej då, är busy med att sova och träffa vänner. Men det är typ mitt liv. Var på poolfest igår (på landet bjöds det fint väder minsann) och ska ut med ett par jobbkompisar ikväll. Får se hur sen kvällen blir, imorgon ska vi traditionsenligt på fredriksdalsteatern för att fira min födelsedag + farmors som kommer ner imorgon. Så tills vidare.. sluta gäcka här!


fashion på jobbet

Idag tog det mig inte mer än tjugo minuter innan jag spillde ner min skjorta med ketchup. Idag fanns det dock en räddning: kjol med hög midja. Matchas med joggingskor och vita (slut på svarta) strumpor. Sån fashionista.


min 20års dag! - middag och firande

Efter en massa stress på stan, städande hemma och förberedande var det dags för min middag. Och tja, inledningsvis blev den totalt misslyckad, haha. Jag hann inte laga maten och saknade taccokrydda till köttfärsen, hann inte göra fördrinken färdig i tid (det där med förrätt slopade jag rätt fort) eller öppna dörren för mina gäster. Men resten av kvällen var perfekt!
 
Frida kom tidigare än alla andra, så hon fick basa över köttfärsen. Vi fick improvisera med kryddmixen (hade bara en påse..) och grillkrydda, but she did good. Det blev faktikt riktigt gott! Sen fick Sofie göra sin egen mat eftersom hon åt quorn, och är vegetarian.. och jag är en rätt kass värdinnna när det kommer till mat.
Jag agerade startender och gjorde mojitos med vodka och persika istället för rom. Riktigt goda om jag får säga så själv (diktatur på min blogg, klart jag får). Dock råkade jag ta fel sprite i första så den blev utan kolsyra, men den drack jag istället så det var nemas problemas.
Madeleine fick släppa in sig själv i huet och sedan öppna för Sofie. Sedan sattes även de i arbete, Madeleine fick blåsa upp ballonger (jag vet.. men jag älskar ballonger!) och Sofie fick "pynta" bordsdukningen. Det såg ut som en femåring spytt upp sitt födelsedagskalas. Jag älskade det.
Jonna och Sandra följde mitt sms med fint folk kommer sent, de fick både välkomnande vid dörren (tror jag i alla fall) och slapp hjälpa till med något. Önskar att jag hade fått på bild när jag meddelade Jonna att det råder mobilförbud på kvällen. Hon såg ut som om jag hade portat henne från kvällen. "Men.. va? Du är väl inte seriös? Min iphone? Va.. varför då? Alltså, du är väl inte seriös?" Knappt beroende tjej.
Efter taccosen så öppnade jag mina presenter. Lite tårutbrott även där. Herregud vilken mes jag är. Madeleine gav en påse med olika godsaker som jag kan relatera till: en matlåda med tillhörande recept på hennes köttfärssås (pik till att jag inte kan laga mat), saft och kaninenerna ni ser på bild för att göra isglass samt en bok med 600 onödiga fakta om sex. Mina vänner känner mig för bra. Av Sandra, Jonna, Elin och Hanna fick jag ett presentkort på Kicks för att (äntligen kunna) köpa Diors parfym som jag har tjatat, tänkt på och längtat efter hur länge som helst och ett skärp från Store (det jag har på mig på bilden). Skärpet har jag suktat efter så länge jag kan minnas men alltid varit för snål för att köpa själv. Totalt glädjetjut när jag fick det i hand. Tack allihopa! ♥
Kvällen fortlöpte med Jonna som behövde ett tandläkarbesök.
Och de visade upp sina skills. Freaaaaks.
Blicken.
"Vad bra att vi tar en bild på oss fyra, för det har vi ju inte redan tillräckligt sen resan." Må så vara, men här är vi faktiskt både rena och luktar gott. DET har vi inte tidigare. Det där med luktar gott syns kanske inte på bild, men minnet sitter kvar!
Vem hade trott det här för tre år sedan? Elin och jag.
Efter efterrätten (kladdkaka med chokladvispgrädde) spelade vi något spel där man skrev ett namn, skickade det till nästa person som satte det i pannen och sen skulle man gissa vem man var.
Sandra fick Emma Lundgren av Jonna. "Är jag snygg?" Tack bekräftelse. "Är jag känd?" Nej.. men lokalkändis!
 
Jag och Madeleine dansade. Inte särskilt bra och inte särskilt snyggt, men väldigt kul!
Vid ett-tiden tog vi en taxi in till stan och drog oss till Cardan, som spenderades nästa dag med mantrat "jag ska aldrig mer dricka alkohol". Men kul hade vi! Vi halv fem på morgonen orkade jag inte längre och somnade nästan i garderoben, haha, och kamrat Jonna ville stanna längre så hon försökte muta mig med en shot om vi stannade kvar. Ja jo, för jag verkade behöva mer alkohol ju. Tog taxi hem istället och sov väldigt gott och länge.
 
Världens bästa födelsedag, tack tjejer! ♥ Och tack Madeleine som agerade paparazzi på min första, och definitivt sista, födelsedagsmiddag!

men att gå hem, det glömde jag i alla fall inte. gäller att prioritera rätt

Har haft min mest förvirrade dag någonsin. Sprang mest runt som en idiot och fattade noll. Lyssnade noll också. "Vill du betala i svenska eller danska?" "Danska" "Okej, då blir det 52 svenska tack" Stängde fel kassa, glömde säga till Kristoffer att ta en senare rast, glömde säga till Marco att han skulle gå på rast, buntade danska femkronor i fel rör och gav hälften av passagerarna fel beställning. Men kom igen!


Så nu är jag helt slut, både i huve och kropp, så jag ska bara hem och.. städa hela huset. (Mamma och pappa kommer hem imorgon) Soffan flyttar jag på imorgonkväll. Vilket jag får hjälp med tack och lov, för jag tror inte att släp/putt/sparkmärkena uppskattas hemma.


ett inlägg tillägnat det mest svenska som finns: en regnig sommar

Regnet öser ner ute (okej inte just nu, men det gjorde innan och det lär det göra igen och då har jag inte rast så det öser alltså ner NU) och jag är på jobb. Bäst. Nu får det ju gärna vara lite sol när jag väl är ledig, men så länge det enbart är dåligt väder när jag jobbar är jag nöjd. Älskar Expressens nyhetsuppslag: Över 20 grader! Ja nu jävlar..


ett säkert sommartecken, oavsett väder

Om man inte litar på kalendern då det vill säga. När Martha eller Jaquina tar med sig sin hemmagjorda saft, då jävlar är det sommar. Den är så god att till och med fröken jag-avskyr-allt-som-har-med-köket-att-göra-förutom-att-äta-och..-ja-det-var-väl-allt funderar på att börja göra sin egen. Så god är den.
 
Fast.. jag fick faktiskt saft av Madeleine i födelsedagspresent. Nu är den visserligen till att göra isglass, men dricker jag tillräckligt fort så hinner hon inte göra något åt det. Så nej, jag lär inte göra någon egen saft. Jag tänker sno Marthas på jobb istället!
 

min 20års dag! - uppvaktning

Ett långt inlägg för en väldigt lång dag, så det får nog bli två. Först ut är uppvaktning, sen middagen!
 
Jag hade den bästa födelsedagen i lördags med uppvaktning, gratulationer, tårta, champagne och sedan middag på kvällen med tjejerna. Bästa någonsin. ♥
 
Sofie var först ut med uppvaktning på morgonen. Klockan åtta kom hon plingandes på dörren med presenter och tårta. Åh du fina! Tårtan var hur god som helst, men grädde + nutella innan frukost på morgonen.. nja det var mer än vad min mage klarade av. Dock hindrade det inte mig från att äta upp den idag.. Vi satt och åt tårta (Sofie åt, jag var mest och var så där töntigt överlycklig) och pratade en massa. Och öppnade presenter! Jag fick en chokladask, schampoo som doftar mint och body lotion som doftar vattenmelon, båda från The Body Shop (min favoritbutik när det kommer till sådant) och även en bok, fylld med sanna berättelser om idioter genom tiderna. "Jag tänkte på kunderna på ditt jobb när jag såg den" - så rätt!
Vid halv elva kom mina bröder och Louise sjungandes med frukost på sängen. Favorit tradition. Åt lite frukost och öppnade presenterna. Av Louise fick jag ett helt kit med lotion, wash, scrub och schampoo i olika dofter - jag är en sån sucker för krämer. Och så fick jag en påse med marshmallows i formen av hönor. "Är det tuttar?" Hon tyckte de var så söta att hon var tvungen att köpa de. Och goda var det! Baltzar gav mig en valfri kväll med middag, bara jag och han. Det bästa jag vet är att umgås med mina brorsor, lycklig tjej får göra det varje födelsedag. ♥
På väg ut, ja precis efter att jag publicerat det förra inlägget, kom Hanna bankandes på dörren. Champagnefrukost! Frallor + champagne = väldigt bra start på födelsedagen. Förstår ni hur dåligt jag åt den dagen? Tårta, varm choklad med grädde och sedan champagne på det? Detta ska tilläggas att jag inte hade en aning om att hon skulle komma. Har sällan skrattat eller blivit så glad över ett oväntat besök förut. Och lagom tipsy inför mitt första besök på systemet! (Hanna kunde inte dricka något eftersom hon körde)
Jonna satte samman ett collage med bilder på oss genom åren.. Kolboda, Gamleby, fester, nyår, studenten, Kroatien och Thailand. Massa minnen. Jag kunde placera varenda bild, förutom den allra första uppe i vänstra hörnet. Mhm, Emma och Jonna 14 år på läger med skolan.. Snygga tjejer!
Utanför systemet fick jag ett sms från Felicia om ett elektroniskt firande (hon bor i Södertälje för tillfället) på hennes blogg. Ja, det gav mig en hel del tårar i ögonen. Mitt på gatan. Bland folk. Med min systemetpåse. Okej, ska jag vara ärlig så blev det en del tårar hela den dagen.. Först med Sofie, sen med mina bröder, sen Hanna och nu Felicia. Jag vet, jag är knäpp men jag blev ju så glad över all deras ansträngning. Felicias fina inlägg hittar ni här.
 
Och sen då? Frukt på GA-torg, handla en jävla massa mat på Willys, tvingade min storebror att komma och hämta mig och sen började förberedelserna. Om jag hann bli färdig i tid? Nix. Skriver mer om kvällen sen!

"jag ska aldrig mer dricka alkohol"

Dagens mest avancerade: ta mig från sängen till soffan och beställa pizza. Okej, det vvar rätt jobbigt att öppna dörren för pizzakillen också. Äta den - inte så jobbigt.
 
Bilder och update om gårdagen imorgon. Just nu försöker jag bara överleva.

birthday girl

Har fått finaste uppvaktningen på min 20års dag först av Sofie och sen mina bröder och Louise. ♥ Så fina! Skriver mer om det imorgon, har lite bilder då också som jag kan lägga upp. Ikväll blir det middag med tjejerna och sedan utgång! 
Lite ansträngt leende men direkt efter bilden bröt jag ut i världens garv. I min ensamhet. Sittandes framför datorn. Men det får man göra på sin födelsedag! (och när ingen annan ser)
 
Idag har jag massor att göra. Handla mat, dricka, städa, laga mat (fördrink, förrätt, huvudrätt, efterrätt) + hinna göra mig i ordning inför kvällen.
 
Huset ser ut som KAOS!

"och så bara slängde han sig över mig, helt oprovocerat! och ja, det är så jag fick fläcken. från kaffet då alltså"

Hovmästaren: Vad har hänt med din skjorta?
Emma: Spillde kaffe över mig själv..
Hovmästaren: Hur sjutton.. Skit samma, säg till alla andra att någon annan hällde det över dig så ser det bättre ut.
 

förvirrad tjej på jobbet

När jag skulle stänga för kvällen kunde jag inte hitta min papperskorg. Jag letade överallt. Den var spårlöst försvunnen. Sprang till och med in till Louise i disken och letade där "har du sett min papperskorg?". När jag var på vippen att ge upp hittade jag den.
 
Jag hade i min kvällsförvirring ställt den på en stol och sen sprungit vidare. "Jaja"

"bloggpaus" som det så fint heter i de större kretsarna. jag kallar det skrivkramp

Har inte skrivit på ett tag nu och har ingen lust eller tid att göra det idag heller. Har haft två riktiga skitdagar och igår tog priset. Skriver imorgon istället om jag är på bättre humör. Nu ska jag jobba'

norrland i skåne

Har precis kommit hem efter en fantastiskt mysig middag och kväll tillsammans med med mina sysslingar och deras vänner. God mat (yeay, äntligen något annat än pasta!), trevligt sällskap och en massa skratt och gamla minnen. Mer om det imorgon, nu kallar sängen!
 
Till min fina, helknasiga, tokroliga, familjekära och alldeles underbara släkt: ni är bäst! ♥

till mina fd lärare


syskonhelg i göteborg - dag två

Andra (och sista) dagen tog vi en lååååång sovmorgon innan vi åkte till Gullebergsbro och spelade minigolf. Jepp, jag zoomade bilden för att kolla namnet. Min schizofreni gör att jag inte kan komma ihåg namn eller platser (har fullt upp med att hålla koll på alla mina kompisars) så heja tekniken!
Idyllisk minigolfbana precis vid Lisbergs camping. Helt klart mitt nästa resmål, Lisberg ♥
Vi hade sån tur med vädret, mindre tur med kläderna. Alla jeans, jackor (Baltzar hade till och med skinnjacka i början) och ingen solkräm. Ja, de sista gäller väl kanske inte den skäggiga turken (förlåt, jag menar Baltzar) i familjen men vi andra bleka svenskar gick därifrån en aning rödare. Och tjejerna skrattade åt min 50+ solskyddsfaktor i Thailand.. välkommen till min värld!
Hur nöjd tror ni att han är med den här bilden?
Fredrik var den enda som fick en hole-in-one, på en av de senare (alltså svårare) banorna dessutom. Stolt kille!
Lisa lyckades putta bollen i hålet från bunkern. Imponerande! Kanske skall tilläggas nu att herr och fröken "ska vi åka till Universeum istället för Liseberg" spelar båda två golf. Okej, jag är väl inte världens bästa förlorare direkt.

Bland de sista hålen insåg vi vad klockan egentligen var och fick skynda oss för att hinna med bussen till Helsingborg. Jag stod och puttade på näst sista hålet medans Baltzar och Fredrik slogs om första plats. Vem som vann? Jag har inte den blekaste aning, jag var för frustrerad för att ta ögonen från bolljäveln.
 
Med minuter till marginal hann vi precis med bussen hem och åt kexchoklad som färdkost. Inte helt fel att spela på chokladhjulen när man ska åka buss i några timmar!
 
För att sammanfatta helgen: Jag har verkligen världens bästa bröder. ♥
 

jag älskar min släkt!

Mina galna sysslingar från Norrland är i Helsingborg över helgen och tyvärr missade jag dem när de turade idag. Imorgon åker jag istället hem till dem för att äta middag och umgås, ska bli så kul! Om ni tycker att jag är crazy har ni inte träffat dem i alla fall, det syns att vi är släkt om man säger så. Glada helvilda norrlänningar!
 
Nä nu kryper jag i säng, imorgon börjar jag jobba 06. Den där powernapen tidigare idag var kanske inte en så bra idé trots allt, nu kommer jag aldrig att kunna somna..
 

härskarteknik och vad trött du ser ut!

Har tvättat två maskiner, sovit en stund och börjat läsa Elaine Eksvärds "Härskarteknik". Fantastiskt bra bok och ett uppvaknande för alla de gånger jag (precis som alla andra) hamnat i en situation som man inte vet hur man ska lösa eller vad som gick fel. Bland dessa avskyr jag när folk säger "vad trött du ser ut" eller "ja, du ser lite hängig ut..". Framförallt när de försvarar sig med att de bara menar väl, för faktum är att du kan inte svara "vad elakt sagt" eller "varför säger du så?" eftersom personen lätt kan vända det tillbaka med "vad tråkigt att du tar det så" eller "jaha, förlåt om du tog illa upp då". Det är en ren och skär, snyggt inbäddad, förolämpning.
 
Därför kör jag nu samma standardsvar till alla som säger det till mig.
"Gör jag? Tja, jag hade en fantastiskt roligt igår och har inte sovit en blund. Men du ser utvilad ut i alla fall!"
 
<

syskonhelg i göteborg - dag ett

Blogg.se bygger som tidigare sagt om sin databas så att ladda upp bilder har inte varit det lättaste, men eftersom detta är som en dagbok för mig och syskonhelgen var toppen så vill jag definitivt uppdatera om det ändå. Tidigare skrivet om helgen finns att läsa här.
 
Efter Lisa tagit hem storvinsten (priset var äran att ha spöat skiten ur mina bröder) på femkampen åkte vi tillbaka till deras lägenhet och tog en powernap. Väldigt skönt men en väldigt dålig idé ytligt sett. Efter att ha sovit med utsläppt hår tre gånger (natt, buss och powernap) var mitt hår lika ruffsigt som medlemmarna i Simpor och grodfötter. Men det är fördelen med bröder, de älskar mig hur jag än ser ut. (Däremot vill de inte alltid synas med mig, men det är en annan femma) Hur som haver, middag!
 
Vi åkte till Mañana, en tapasrestaurang i Majorna. Så god mat! Verkligen, allt var gott. Till och med baconlindade dadlar var gott! Även om jag vägrade testa det till en början. Vi drack sangria, vin och sedan whiskey (alla utom jag det vill säga). Jag måste förresten maila dem om deras vin, det var nog det godaste röda jag druckit på länge. Står överst på inköpslistan på Systemet den 14'e.
Mina fina bror och hans fästmö Lisa. (Nä jag kommer inte att sluta säga det förens det blir fru.Och då kommer jag att tjata fru istället. Så stolt lillasyster!)
Baltzar med hans dessert.
Ja desserten var viktig, så pass viktig att han skulle ta en bild (först efter han smakat som ni kanske ser). Bordet breve fick in den innan vi beställt och Fredrik och Baltzar satt och drömde om den hela middagen. Och ja, den var supergod sa dem. Jag åt äppelpaj med vaniljglass, proppmätt efter 1/3. De sista tuggorna var ren vilja, så gott var det.
Efter middagen åkte vi till och drack margaritas på Puta Madre, en 20-tals inspirerad mexikansk restaurang. "En hyllning till den mexikanska bordellmamman 1918" Så häftigt ställe! Servitriserna hade fjädrar i håret, de spelade musik från 20-talet och hela stället var inrett efter den stilen. Jag älskar sånt. Och nej, våga inte tipsa mig om Ebbas fik i stan nu. Det 50-tals cafeet är en förolämpning mot återkonstruktioner av en svunnen tidsepok. Jag avskyr Ebbas fik.
Sleten men väldigt lycklig tjej.
Mina bröder. Behövs nog ingen kommentar om hur fint de två leker med varandra. Hur jag mådde dagen efter min 18års fest talar för sig själv. Jag ser fram emot Johans!

spännande fredag

Min fredag kommer att spenderas med tvätt och städning (börjar jobba 06 imorgon). Varvat med Elaines bok "Härskarteknik" och sen laga middag. Tänker köra avancerat idag - pyttipanna med stekt ägg. Det blir första gången jag inte äter pasta på hela veckan. Varierande tjej!
Nä om man skulle duscha, klä på sig och se lite levande ut.. så här klockan halv tre på dagen?

frida och jag, vi är goda vänner, fast en mycket olika, vi tycker om olika saker..

Jag fick sovsällskap i natt och eftersom jag vaknade tidigare tog jag mig friheten att dokumentera det. Detta är då cirka två sekunder innan jag slänger mig i sängen, börjar hoppa upp och ner och pussa på Frida. "Vakna, vakna, vaaaaakna Frida!" Detta hade då kunnat reta gallfeber på vem som helst, alltså vilken normal person som helst, men Frida bara börjar skratta. Kompis.
 
Nästa: frukost!

rosé, jordgubbar och musik - nämde jag att jag är ledig?

Spenderar en varm men halvmulen torsdagskväll med Frida hemma. Vi sitter ute och dricker barefoot rosé, äter jordgubbar från trädgården (Who needs the countryside liksom? Välkommen till min trädgård) och lyssnar på musik. Fint med sällskap då hon sover över ikväll igen. Ja, hon har flyttat hit tills mina föräldrar kommer hem igen. Det här med att vara ensam var ingen hit liksom.
 
 
 
 
 
 
 

saker som är dåligt med att bo själv

 
- Tvättkorgen har inte krympt/försvunnit en endast gång sen jag fyllde den
- Samma sak med disken och soporna
- Ingen ropar hej när jag kommer hem. Eller ger mig en kram
- Jag kommer att bli dödad först om någon bryter sig in
- Tv'n svarar inte på tilltal
- Om något går sönder kan jag inte skylla på min lillebror
- Ingen dödar alla farliga spindlar som kryper omkring
 
Just det där med tvätt/disk/sopor är jag nog mest förvirrad över. Jag trodde vi hade någon som gjorde det ÅT oss. Typ mamma?

han fick tydligen aldrig lära sig skillanden mellan 'mitt och ditt'

Höll på att glömma! Inne på ICA la jag av min iPhone på kassadisken för att ta upp plånboken och glömde den sedan när jag packade varorna. Det var först när jag var på väg ut som jag kom på att jag inte hade kvar den i handen. Går tillbaka till kassan och frågar om de sett min telefon och kassörskan började leta längs disken när en man säger att han såg en telefon ligga där alldeles nyss. Kassörskan springer ut ur butiken och tittar längs vägen. 50 meter bort går killarna snabbt iväg som stod bakom mig i kön. Springer ikapp killarna och ser att de går tätt ihopa - över två iPhones.
 
Emma: Ge mig min iPhone.
Killen: Eeh jaha, var det din? Vi tänkte.. ja vad bra att du hittade den.
*sliter åt mig min iPhone och springer därifrån igen*
 
När jag tänker efter borde jag ha gjort värsta scenen. Framför ett fullsatt Haket och publik. Jävla snorungar.
 
Helt ärligt, efter att ha lagat den TVÅ gånger hade jag fan gått karate kid på dem. Min iPhone!
 
 

min dag so far

Efter jobbet mötte jag upp Frida i stan för fika och skvaller. Och lite catching up från midsommar. Råder fortfarande en del frågetecken kring den kvällen. På tok för mycket alkohol, på tok för lite filmande. En vilsen Landskronabo (Madeleine) kom förbi senare och gjorde oss sällskap efter att ha köpt ett par nya converse. Det satte igång mitt shoppingsug så vi åkte till Väla för att handla ett skärp till mig. Det kom jag inte hem med.
En skinnjacka från Zara. Min förra blev stulen så det var faktiskt ett befogat köp.
En transparent blus. Inte lika befogat köp, men den är så fin! Och helt ärligt, jag bor helt plötsligt ensam. Förtjänar inte jag lite glädje i mitt liv då? Jo just det. Dessutom så kan en annan blus helt plötsligt också bli stulen? Lika bra att ha en extra in case of då.
Sen åkte jag och handlade mat. Vuxenpoäng? Frukost, mellanmål (äpplen, inget skämt) och sedan middag. Bad Madeleine om tips på enkel middag. "Du kan göra carbonara, det är jätteenkelt. Du tar bara lök, ägg, grädde.." "Hold it! Jag sa enkel!" "Okej hamburgare - du tar köttfärs, ägg.." "Hold it! Jag sa ENKEL!" "Jaha, köp färdigmat då!" - Sagt och gjort. Pyttipanna, cordon bleu med klyftpotatis och pasta alfredo. 8 min och sen klart. Heja Emma!

populär tjej på jobbet

Har jobbat morgon idag och tackade min lyckliga stjärna att jag var i drivers. Jäklar vad de hade att göra ute i cafeterian! Jag försökte hjälpa till genom att städa lite. Inte så väldigt lyckat.
 
Emma tänker: Vad mycket disk, slänger in allt i diskmaskinen.
Sabina 2 min senare: NEJ!! Vem är som har diskat!? Jag avkalkar!

Emma tänker: Vad mycket sopor, jag tar och slänger de.
Hebbe 2 min senare: NEJ!! Vem har slängt kartongerna!?

Hebbe: Vart är du någonstans idag Emma?
Emma: Eeh i drivers..
Hebbe: Bra, gå ut dit OCH STANNA DÄR!
Ledsen tjej som inte får vara med.
Haha jag skämtade bara, satt på min rumpa och fyllde upp skåpet med cigg istället för att springa av mig den. Nöjd tjej står mer än gärna utanför.

ungefär lika kul som "är Emma hemma?"

Igår på jobbet
 
Emma: Ey Polo, whats up?
*Marco stannar, suckar och vänder sig om*
Emma: Den har du inte hört förut va?
Marco: Nej aldrig..
Emma: Jag visste det. Älskar att vara först med saker och ting.  Sån trendsetter!

syskonhelg i göteborg - dag ett liseberg

Så NU gick det äntligen att ladda upp bilder igen.

Jag/mina bröder har tagit en hel drös med bilder från helgen så jag lägger upp ett par av de här, dag ett liseberg, dag ett kvällen och dag två minigolf. First out: Liseberg.
 
Ja föga förvånande åkte vi till de gröna kaninernas land (det stod mellan det och Universeum.. min motvilja till Universeum kan vi ta en annan dag). Jag älskar ju Lisberg. Mer än vad jag älskar min egen mamma nästan. Visste ni förresten att man kan köpa säsongskort där? Inträde + åkband hela sommaren. Hade jag bott där hade jag spenderat all min tid där. Vadå jobba och umgås? Jag kan åka Balder hela dagarna!
 
Hur som haver, vi körde femkamp på lördagen. Alla mot varandra. Fantastiskt roligt. Väldigt mycket fusk dock.
Baltzar och jag tävlade mot varandra i första grenen "lasta bananer till containern". Fick väl storstryk här antar jag. Men till mitt försvar skall det tilläggas att det var fel på min skopa. Typ. Ja den gick inte till höger hur mycket jag än skrek på den. Uppenbarligen har någon pillat på den.
Fredrik valde sedan skytte där killarna tog hem poängen. Dock var Lisa rätt nära på att slå dem om jag inte minns helt fel (vilket inte spelar någon roll om jag gör, min blogg = diktatur och begränsad yttrandefrihet för alla andra) och var duktig. Ja även här kom jag ju då sist. Fel på geväret så klart.
Kammade hem en andra plats när vi körde slå ner vedkubbarna. Herr och fröken Göteborg körde på taktiken att slå lite överallt och hoppas på det bästa. Det gav dem en delad tredjeplats. Det var väl ungefär här vi bestämde oss för att det var dags för en öl-paus istället.
Stilig grabb dricker bärrrrts. (Hahaha, såg bakgrunden först nu) Det ansågs även här vara väldigt lämpligt att ta en liten fernet för min del "för att lindra baksmällan" så att säga. Ja den jag hade den dagen då alltså, inte i förebyggande syfte. Men om det funkar, let me know!
De två följande grenarna var slå ner clowner med bollar (delad tredjeplats för min del) och kasta frisbee i en jukebox. Här tog jag nog hem en andra plats om jag inte minns helt fel. Dock hjälpte det inte mig för slutresultatet då jag förlorade ändå och fick ta skammen att krama om en kanin (aningen det eller åka "uppskjutet" Smågrodorna tillsammans med ett gäng femåringar). Skall tilläggas nu att det var Baltzar som räknade poänglistan. Jag säger inte att han fuskade, jag säger bara att.. helt ärligt, det var något fel på min bananskopa!
På väg mot AtmosFear (Europas högsta frittfall om jag inte minns fel, men som sagt min blogg = diktatur, det jag säger är sant) passade Fredrik på att vinna två kilo kexchoklad. Eller schexchoklad som de säger. (Ja men vad ska jag göra åt det? Vi är släkt. Lite överseende får man ha med dem där..)
 
Baltzar och jag uppe i AtmosFear. Kan inte direkt påstå att jag var så kaxig väl där uppe, men kul var det i alla fall! Men halvvägs ner ville jag inte riktigt vara med längre men uppenbarligen får man inte gå av där. Borde vara skyltat om det kan man tycka. Ledsen för kladdet över, men var inte direkt helfräsch efter fyra timmars sömn och baksmälla på det. Nej tack.
Nöjd kille på väg hem. Poängställning: Lisa 1a plats, Baltzar 2a, Fredrik 3e och jag.. ja jag kom sist.
 
Hade hur kul som helst! Femkamp - ja tack!

ja men vänta lite, jag ska bara ringa Swedish Match och säga att du är missnöjd

Det går inte att ladda upp bilder verkar det som och de jag hade sen tidigare är för stora så jag måste göra de mindre. Så eh ja.
 
Annars då? Jag jobbade tolv timmar idag och hade två riktiga stolpskott till kunder som kom direkt efter varandra.
 
Kund 1: Vad kostar snuset?
Emma: 36 kr i svenska.
Kund 1: Det är för dyrt, det var billigare tidigare!
Emma: Ja priset har stigit.
Kund 1: Men det är för dyrt!
Emma: Ja.
*tystnad*
Kund 1: Det är för dyrt!!
Emma: Ja.
*kunden stirrar argt på mig en stund och går sedan*
 
Jaha? Och sen då? Jo han köpte snus faktiskt, men han fick det inte billigare. Jag är inte säker men jag tror att det var syftet med hela samtalet faktiskt. Efter honom hade jag ytterligare en kund som klagade på priset på öl, det trots att den är billigare än i land. Han köpte ingen öl.

nästa visitkort?

Skrev precis ett längre inlägg om Göteborg men en ko tog sig visst in i blogg.se's system så det försvann. Och nu är jag lite bitter. Jag ska skriva om det, men inte just nu.

i göteborg

Har haft en sjukt härlig dag tillsammans med mina två storebröder och den äldstas fästmö. Femkamp på Liseberg, dricka gott, åka AtmosFear, sova lite, äta tapas och avsluta kvällen med margaritas på Puta Madre.
Jag vill aldrig åka hem.
 
Skriver mer när jag kommit hem imorgonkväll när jag har alla bilder + tid/ork/lust att skriva. Just nu njuter jag bara över att vara i en av mina favoritstäder med min familj. Imorgon blir det sovmorgon (äntligen) och spendera dagen som vi bäst anser. Jag gissar på att det innebär öl. Fint med bröder.
 
Nu ska jag sova, jag fick soffan och Baltzar tar madrassen. 1-0 till lillasyster alltså.

RSS 2.0