Hej då 2012!

Kära 2012,

Det var kul att du kom. Det var trist att du stanna. Det är skönt att bli av med dig.

Mhm.. 2013, ja tack.


Farmor försöker bevisa sitt släktskap med ÖB killen

Försökte få lite uppmärksamhet och diskutera min framtid när jag kom hem från jobbet igår. Lättare sagt än gjort då både mamma, pappa, farmor OCH Johan pratar i munnen på varandra.
 
Emma: Kan alla vara tysta nu!? Har ni inget att säga som inte börjar på Kina - VAR TYSTA!
*tystnad*
Farmor: Kinapuff.
Emma: ..suck.
Farmor: Nä då Kinar jag iväg.

Fast hade vi inte varit så värdelösa på det så hade det kunnat fortsätta till lördag också

Hur spenderar man en fredagseftermiddag tillsammans under julledigheten? Jo man spelar sällskapsspel. Längsta tidsfördrivet stavas M-O-N-O-P-O-L. Särskilt om man inför böter per svordom. Förlorade en hel del pengar på det..

Och Sveriges, ja kanske till och med världens, sämsta  vinnare heter Baltzar Lundgren förresten. Men det blev ingen helbild på honom så ni får helt enkelt visualisera hur han ser ut. Som mig ungefär, fast hårigare.


Den när "Kina" ringer och man tvingas prata engelska i sömnen

Mamma kom inrusandes på mitt rum imorse med telefonen i högsta hugg.
Mamma: Emma vakna! Kina ringer!
Emma: Va?
Mamma: Ja Kina är i telefonen, de vill prata med dig nu!

Kan ju inte direkt påstå att jag gjorde ett överdrivet bra intryck med mitt "Hällå, jäz diss is Emma. Haow arr jo?"

Efter det samtalet har det varit att läsa dokument, skicka/läsa/svara mail och ett jäkla massa ringande för att få tag i kinesiska konsulatet innan jag gav upp och landade hos ambassaden istället.

Men saker och ting går framåt i alla fall så på söndag tror jag att jag har ett slutgiltigt besked om 2013 kommer att ske på svensk eller kinesisk mark..


Det råder iPhone skola hemma hos oss

Nu ska även farmor göra entré i teknikens värld. Hon ringde mig tidigare från mammas iPhone. "Hej Emma, det är farmor! Jag ringer nu!"

Ja hela vägen från köksbordet upp till mitt rum ringde hon. Gåtta gyvv hör såm kräditt får dat!


Öppet brev till programmeraren av Samsung

Kära Samsung programmerare,
 
Hur tänkte du när du skapade Samsung? Hur tänkte du när du tyckte att det var en bra idé att visa en stor, blaffig notifikation av caps lock varje gång man trycker på knappen? Hur tänkte du när valde att lägga den mitt i skärmen så att den täcker texten, istället för att lägga den i hörnet som alla andra?
 
Här är en hint till dig: caps lock är i gång när små bokstäver blir stora. Caps lock är sedan avstängt när stora bokstäver blir små igen.
 
Jag vill nu påminna dig om hur värdelös och misslyckad du är som person och yrkesman som både lagt ner tid, pengar och engagemang för att ta fram denna notifikation. Testa googla problemet så kan då få ett humm om exakt hur irriterande ditt påhitt är.
 
Så därför vill jag nu att du gör världen en tjänst. Ta ditt liv.
 
Med vänlig hälsning,
Emma
 

Idag är inte min dag

Drömde dåliga drömmar i natt, stressade hela morgonen och gick sen till jobbet där det har varit lite små kaos hela dagen. Klockan känns som fem eller sex men är bara tre. Så jag har sju (!) timmar jobb kvar. Alltså har jag bara avverkat fem timmar och har mer än hälften av passet kvar.

Jag vill bara hem nu.


Min julafton

Ja alltså.. det blev inte så mycket bilder från dagen. De bilderna som togs blev suddiga, och de som inte blev det är på mig och inte överdrivet smickrande om vi säger så, så det blir bara ett par. Ja, jag censurerar min egen julafton. Vadå då?
 
Men i alla fall, det blev ju en julafton även i år och detta året gjorde även Baltzars sambo Louise oss sällskap. Det var nog den saknade pusselbiten, för denna julafton blev väldigt mycket mysigare och bättre än tidigare. Vi spelade kort, åt god mat, kollade på några minuter av Kalle Anka, spolade förbi resten och avslutade med julklappsutdelning innan Louise och Baltzar åkte hem till Louise's föräldrar och avslutade kvällen där.
 
Det blev väldigt många bra julklappar detta året om jag får säga så själv. Mamma fick ett presentkort på massage och en fin sjal, pappa svarta och vita vingummin (hans favorit, ett helvete att få tag på) samt tre knep-och-knåp-trä-grejer-jag-inte-vet-vad-det-heter, Johan fick en riktigt snygg stickad tjocktröja, farmor två böcker, Louise fick lite smått och gott till lägenheten och Baltzar en "hästar finns inte" tröja. Fredrik och Lisa firade inte med oss utan sin släkt i Göteborg/Vänersborg så de fick sin julklapp (presentkort på massage även där, tror att min rygg gjorde sig påmind under julklappsinhandlandet haha) på post och julrimmet uppläst i telefon. Tänk så fint dagens teknologi kan lösa det.
 
Själv fick jag två fina tröjor av Baltzar (jag är lite kär i den långärmade), ett par coola byxor och en sjal av Louise som nu bor runt min hals, body butter av Johan, pengar av farmor och té av mamma och pappa samt en bok av mamma. ♥
 
Kolla så fin lillebror! Nu fattas bara att jag ska få måla nagellack också änd maj häppinäss is kåmplite.
 
Och så här spenderade jag slutet av min kväll
Fick boken av mamma vilket jag tror är på grund av mitt tjat om genus här hemma. Hon hade skrivit en fin hälsning i den, vilket kanske.. kanske.. fick fram en liten tår i ögat hos mig. Men ni får läsa genus själva och få en bok av er egen mamma, den hälsningen är bara min. Så tji fick ni liom.
Åh just det, glömde jag berätta att jag fick en dator av mamma och pappa? Samsung Notebook, my precious! (Fast just nu hatar jag den något så förbannat eftersom jag inte riktigt förstår mig på den än, men ändå) Tips från coachen: hota med att flytta utomlands och att inte kunna Skypea för att det inte funkar på den gamla datorn.
 
Hörrni, god fortsättning!

God jul!

 
Löften inför nästa år: Ingen mer Kalle Anka. Farmor och Baltzar sov igenom första halvan, och den andra spolade vi förbi. Så firar vi jul! Åh maj gaaahd, som att spotta på svensk tradition! Herremingud liksom.

Eller var det en hund?

Emma: Vilken fin jacka farmor! Vad är det för päls?
*Farmor rycker på axlarma*
Farmor: Ja det är väl någon sån där katt av något slag.

PETA's number one favorite person.


Välkommen till tomteland!

Mamma: Kan du hämta ner den sista kartongen julpynt från vinden? Det är ett par tomtar kvar som jag inte hittar i lådorna här.
 
Man ba' eeh.. är du säker på att det saknas?
 
 

Min morgon so far

Åkte upp till Väla för att handla en sista julklapp till mamma och var där prick tio. Tänkte att jag skulle hinna smita in och handla det jag skulle snabbt innan alla andra kom. Det tänkte resten också. KAOS mycket folk. Kön till att köpa Väla presentkort var typ 100 m lång efter 10 min öppnande. Okej då, kanske inte 100 m. Men 95 i alla fall. (You get the picture)

Sen åkte jag till Knutpunkten för att parkera. Det är exakt vad jag har gjort de senaste tio minuterna. Fy fan vad jag hatar att parkera i sena rutor. Åkte fram och tillbaka nio, tio gånger innan jag fick rätt på det. Och valde en annan parkeringsficka.


Jag älskar min lillebror

(Även om han är oerhört uttråkad av mitt sällskap, tönt)


Min humor i ett nötskal

Eftersom jag jobbar hela dagen så lär bloggen stå relativt stilla. Men kära vänner, håll ut! Här kommer något att underhålla er med tills jag är tillbaka.
 
 

Färdig! (nästan i alla fall)

Så där ja, nu var alla paket inslagna med tillhörande julrim. Utom mammas och ett till farmor visserligen, men jag har inte bestämt mig hur jag ska göra de än. Julklappsrimmen blev förresten riktigt bra. Baltzars är jag riktigt stolt över, men det kan jag inte publicera ännu för det är lite för lätt att lista ut vad det är. Men efter julafton kommer det upp. So until then.. gnäll över Kalle Anka eller något. Sån sjuuuuuk cliffhanger, aj nåow!


Jag tror att jag missbrukar Facebook som Twitter

Den senaste veckan
 
USAs värsta skolmassaker i deras historia, 28 döda varav 20 ska vara barn. I Sverige har julen förstörts för nu får vi ingen "negerdocka" på julafton.

Tycker några ska önska sig perspektiv i julklapp.
 
--
 
"asså va faaan, snart får inte ens snön vara vit. SD 2014!!!

Aldrig har svenska folket varit så kränkta. Och fb så roligt. Föds folk så här dumma eller blir dem det med tiden?
 
--
 
Btw, till alla super kränkta svennar där ute, vet ni vad mina bröder och pappa gjorde under Kalle Anka förra julen? DE SOV! Fyfan alltså, som att spotta på svensk tradition!
 
 
--
 
Det här med att fickparkera.. det är ju inte så att jag inte kan, det är bara det att jag hellre cyklar/går/åker buss/ställer in än gör det. För miljöns skull alltså.
 
 
--
 
Sofie Fahlén: Jag är där om fem min! *20 min senare*
Jonna Karlsson: Jag slutar snart! *1 h 30 min senare*

Auktionerar nu ut mina vänner till högst bjudande. Eller.. till vem som helst egentligen. Varsågoda.

--
 
Ps, update om julklappsinslagningen: Jag har tagit paus. Med andra ord gett upp.
 

Detta är varför böcker säljer bäst under julen

Julklappsinslagning.. det är en sån typisk grej som man tänker ska vara mysigt. På med lite julmusik, koka té, fram med fint papper och så är det så där typiskt juligt och kul.

I fem minuter. Sen är man nämligen färdig med allt det fyrkantiga och allt runt och avigt är kvar med en. Det är då alla svordomar som inte rimmar med kul och jul kommer fram.

Och nu tog även tejpen slut. (!|!!&@<||}#!!?!'**\!\!!)


Lutande granen i Helsingborg

Ja, vi må ha Helsingborgs, kanske t.o.m Sveriges, sneaste gran, men den blev rätt fin i slutändan ändå.

Ja, den må bestå av mer glitter än en hel dragshows kostymgarderob, och fler lampor än en hel ljusbutiks (har tre slingor i granen) men den är mitt mästerverk.

Och så valde inte jag ut den. SÅ NU VAR DET SAGT!


Älska mig genom saker, tack

Vill köpa nya kläder till att fylla ut min färglösa, tråkiga garderob. Gärna med lite mer grått, beige och vitt. Är det försent att önska sig i julklapp eller har jag turen att mina föräldrar älskar mig lite mer och vill visa det genom attge sig hän åt konsumtionshetsen?


Jag älskar 7th heaven

Peter 14 år delar en öl med tre kompisar i en park. Ruthie, hans flickvän, är nu superbesviken och vet inte om hon vill vara tillsammans längre.

Och Martins flickväns kompisar dricker också öl, 18 år gamla, så nu vill inte han umgås med dem heller för det är "olagligt och oansvarigt".



Morgonstund har guld i mun

Eller vad det nu var.

Jag har legat vaken sen kl nio och kollat på julkalendern och roliga klipp på youtube. Ska länka ett av de senare. Det här med att gå upp funkade inte så bra förstår ni. Kanske ska ta en liten power nap till..

Obligatorisk här-ligger-jag-i-sängen-och-har-precis-vaknat-bild inom bloggvärlden. Fast då är det mindre täcke mer hud. But still. Fortfarande en bild. (Min högra arm ser helt förvriden ut så jag försökte klippa bort den, gick väl så där haha)


Ny design!

Efter lite pillande i stil- och kodmallen så är jag färdig med designen, för den här gången. Nu känns det mer som min blogg. Det rosa var lite för hubba bubba för mig egentligen. Trots det har det varit ett genomgående tema sen jag skaffade min första blogg för fem år sedan.
 
Nåja. Jag är nöjd och eftersom jag äntligen tagit mig tid till att fixa här så är alla buggar åtgärdade också.
 
Så nu.. ska jag gå och lägga mig. Har hängt här på tok för många timmar nu.
 
God natt!

Julstämning på jobbet

Det är äntligen riktigt julpyntat och fint på båten!

Fast varför ett par nissar hänger i taket med rumpan först vet jag inte riktigt varför..

 


Lussesnigel vs lussesnopp

Mamma och jag ska julbaka idag, först lussekatter och sedan när köket är fritt från min pappa och lillebror (bara i vägen hela tiden) så ska vi göra julgodis.

Gjorde lussesnoppar för något år sedan så jag tänkte att det var dags att mogna till. Blev en fin lussesnigel istället. Emma 20 år.


Min gårdag

Skrattade och log som ett fån om vartannat på jobbet igår. Nåja, kunder fick ett glatt bemötande i alla fall.


Mina föräldrar har ingen respekt för min bristande självkontroll

Alltså, det här med mina föräldrars lycka över att ha vuxna barn.. vart sjutton kom det ifrån? 
 
VARFÖR HAR DE LÄMNAT JULKLAPPARNA LIGGANDES FRAMME!?!? Hur kan de ens förvänta sig av mig, MIG!!!, att jag inte ska dyka rakt ner i påsen och kolla? HUR!?!? De har verkligen ingen respekt för deras dotters bristande självkontroll.
 
 
(Hela första påsen är till Baltzar för övrigt) (Ja, jag kollade, vad trodde ni egentligen? Men sen fick jag så pass dåligt samvete att jag inte kunde fortsätta..) (Det lär ha försvunnit till imorgon dock)

Det här med lösenordsskyddad blogg var inte riktigt min grej

Jag förlorade ju min allra främsta (och bästa så klart) läsare - nämligen mig själv. Orkade aldrig logga in, uppdatera och skriva lösenord varje gång jag skulle göra minsta lilla grej. Så nu skippar vi detta.
 
Fr.o.m nu är bloggen öppen för alla. För så pass poppis är jag. Woop woop!
 

Fattiga barn är typ det bästa som finns

Mina föräldrar har anställt mig i hemmet. Så gissa hur jag spenderar min lördag innan jag ska iväg och jobba natt i natt?


Åh mitt vinterland..

Detta gjorde min dag. Bästa uppvakningen ever.


RSS 2.0