En dag vid muren

Dagens sightseeing begav sig till kinesiska muren. Efter frukost hämtade Tina upp oss med chaufför och så begav vi oss för en dags klättring. Ja där vi var (kan ju inte tala för hela murens konstruktion, den är lite lång förstår ni) var det enbart klättring som erbjöds och efter si så där tvåtusen trappsteg fick vi Kinas absolut mest fantastiska utsikt. Bilderna gör verkligen inte omgivningen rättvisa, landet är helt fantastiskt.
Men klättringen, som ni kanske förstår, sker på egen risk och vid visa fall med livet som insats. Det är halt nu när det är snö och vissa trappsteg har sett sina bästa dar. Vi såg några trilla ett par steg utan att skada sig men för ett tag sedan föll en kille så pass illa att ambulanshelikopter fick plocka upp honom. ..fast honom känner inte jag så den mood killern kan vi skippa här.
 
Efter muren åkte vi till en fabrik som tillverkar traditionella vaser, en utav två fabriker i hela landet som tillverkar dessa äkta. Säljs självklart mycket fejk runt om i landet, men detta var det real shit så att säga. Fanns en massa annat att köpa där också, jag fick ett armband och ett ägg som ska bringa lycka i ett väldigt vackert mönster. Efter lite shopping där åt vi lunch (kinesisk mat är bra mycket godare än vad restaurangerna i Sverige försöker lura i en) samtidigt som en svensk familj droppa in och i princip hängde över oss. Ja svenskarna här är otroligt nyfikna, framför allt på Tina som pratar flytande kinesiska. De söker vår uppmärksamhet och man ser att de sååååå gärna vill inleda en konversation "jippie kajej, hänga med svenskar!". Kan inte direkt påstå att vi känner likadant haha.
 
Ord jag har lärt mig idag:
Bo jao = behöver inte (kan lägga till che che för artighetens skull)
Chao ching = försiktig/akta
Ai yi = tant, men även uppassare
 
Ska be Tina lära mig vad toalett heter imorgon!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0