Med utsikt över Beijing

Okej, så då var det dags att komma ikapp med de senaste dagarna. Först ut: sight seeing med Rachel!
 
I lördags åkte jag och Rachel till stan för att åka till en park som tydligen skulle ha en fantastisk utsikt över Den förbjudna staden och resten av Beijing. Vad själva parken hette visste hon inte helt säkert, inte alls för att vara ärlig, och inte riktigt vart den fanns heller. Nä inte alls vart den fanns faktiskt. Men, två smarta brudar löste det ändå. (Guideböcker + kartor is the shit)
 
Efter en promenad på kanske en halvtimme, fyrtio minuter, så var vi framme. Då var det bara trapporna kvar! (Men det var det värt) Så efter några stopp och andnöd på vägen upp..
 
Nådde vi slutdestinationen: Utsikt a la Den förbjudna staden!
Utsikt a la Den förbjudna staden, något till höger. (Alltså fattar ni hur stort Beijing är egentligen?)
Utsikt på andra sidan + en svensk tjej. Det var en riktigt skön dag mitt i vinterkylan, solen sken och termometern tickade upp till 8 grader. Jag fick till min lycka äntligen inviga min vårjacka här. Hej värmen, du är välkommen att stanna! (Vilket den dock inte gjorde skall tilläggas, för idag började det snöa..)
 
Bildbevis på att jag har en kompis! Gott folk, detta är Rachel. Hon är från Ecuador och är en sån där människa man bara måste tycka om för hon är genuint snäll och bra person. Plus att hon gillar mig, och det tycker jag är en viktig egenskap. Annars kan man ha det. Liksom.
 
Vid lunch började vi röra oss tillbaka mot Chongwenmen, vilket tog sin lilla tid för att eeh.. vi visste inte riktigt vart närmsta subway fanns. Enligt kartan så skulle det finnas en om vi fortsatte förbi Den förbjudna staden, men vi gick.. och gick.. och gick lite till.. utan hitta stationen som skulle ligga hyffsat nära. Så vi fortsatte att gå. Och så poff! - efter fyrtio minuters letande så snubblade vi över en station ingen av oss kunde uttala namnet på (vilket helt ärligt är rätt vanligt). Rachel åkte till förmedlingen för fyra timmars kineiskalektion och jag.. jag åkte hem för att sova. Bra dag med andra ord!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0